Info. Marina, havn & by

Forside
Faciliteter
Info. Marina, havn & by
Aktuelt
Billeder
Kort
Spisesteder
Seværdigheder
Links
Service

Marinaens havnemester:
Servicetelefon:

+45 2425 2261  

 Mail

: peter.pallesen@marineshaft.dk

 

 

Info om HIRTSHALS

Hirtshals by er kun rundt 100 år gammel. "Den gule Kro" ved "Den grønne Plads" var dengang en landbrugsejendom ("Lilleheden"). Den største bygning i det der siden skulle blive til Hirtshals.

Der var kun enkelte spredte fiskerhuse, og så var der Hirtshals Fyr, der lyste første gang i 1863 (www.hirtshalsfyr.dk).

Havnen blev indviet i 1931 og er selvfølgelig blevet udbygget mange gange siden.

Under besættelsen blev der etableret et meget stort bunkeranlæg, som en del af "Atlantvolden". En del af anlægget omkring fyret er blevet udgravet og kan beses, også med rundvisning (www.bunkermuseet.dk).

Stranden lige sydvest for havnen er en glimrende badestrand, kaldet "Husmoderstranden", der i mange år har haft "det blå flag" (www.blaaflag.dk). - Gå evt. bare en frisk tur fra vesthavnen langs stranden. Efter ca. 400 m.  kommer I til et stykke med store sten, der stammer fra sidste istid (blandet med rester af beton fra "Atlantvolden") og kommer derefter til den fine Tornby Strand. - Øst for havnen kan bades fra Kjul Strand og Uggerby Strand, men der er også mulighed for dejlige ture i plantagerne bag strandene på begge sider af byen.

Hvis I har lyst til f.eks. at se et gammelt fiskerhjem eller se hvordan vodbindere arbejder med gammel og stadig brugt teknik, så vil det være en god idé at besøge Hirtshals Museum indrettet i et fiskerhus fra 1881. Det ligger lige midt i byen!

I den østligste del af havnen finder I forresten Nordsøen Oceanarium (www.nordsoenoceanarium.dk), som også er et eller flere besøg værd.

I kan også besøge byens 8 restauranter/caféer, 6 grillbarer/pizzariaer og 6 værtshuse/kroer!

Såfremt I ønsker overnatning i land, evt. til Jeres gæster, kan det f.eks. ske på Hotel Hirtshals (www.hotelhirtshals.dk), Danland Feriehotel Fyrklit (www.danland.dk), Montra Skaga Hotel (www.skagahotel.dk), Motel Nordsøen (www.motelnordsoeen.dk) eller Hirtshals Vandrerhjem (www.danhostelhirtshals.dk). Disse er selvfølgelig også glimrende spisesteder!

Skal der provianteres kan det f.eks. ske hos "Slagter Winther" eller Superbest, Eurospar, Aldi, Rema 1000, Netto, Fakta eller Superbrugsen, - hver eneste dag og aften - hele året rundt!

Og så er der iøvrigt - ud over færgeforbindelserne mod nord til flere havne i Norge, samt Færøerne og Island - stort set ubrudt motorvejsforbindelse fra Hirtshals og mod syd til bl.a. Aalborg, København, Sicilien (2.880 km) og Gibraltar (3.300 km)!

Hirtshals ligger måske nok i "udkanten" af Danmark, men i midten af Europa!

   Tilbage....

 

Side fra Net For Dig